Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Tijd om jouw pup zindelijk te maken

Leren hoe je puppy’s op het juiste moment en op de juiste plaats moet zindelijk trainen is een van de belangrijkste eerste stappen die je kunt nemen voor een lang, gelukkig leven samen. Huis vervuiling is een van de belangrijkste redenen waarom uit huis worden gezet of gedumpt worden. Weinig mensen zijn bereid om te tolereren met een hond die tapijten en vloeren vernietigt, of die laat een stinkende puinhoop die je moet schoonmaken na een harde dag op het werk.

Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat jij wat onderzoek vooraf over het zindelijk maken van je pup.

Hoe oud moet mijn puppy zijn voordat ik hem zindelijk kan maken?

Als hij oud genoeg is om bij je familie te komen, is hij oud genoeg om zindelijk te worden. Begin met het breken van je puppy zodra hij zich bij je familie voegt. Als je wacht, hij zal krijgen in de gewoonte van het gaan potje op de verkeerde plaatsen en kan zindelijkheidstraining verwarrend vinden wanneer je eindelijk begint. Het is veel gemakkelijker om goede gewoonten op te bouwen dan om slechte te breken.

Hoe vaak per dag moet mijn puppy uitgelaten worden?

Het korte antwoord is: zo vaak als nodig is. Het langere antwoord is dat het aantal zindelijk trips uw pup nodig heeft afhankelijk van zijn leeftijd.

 

Over het algemeen, als jouw pup jonger dan 6 weken oud, wordt het aangeraden om hem uit te laten om de 30 of 45 minuten gedurende de dag. Als hij 6-12 weken oud is, neem hem dan elk uur mee naar buiten. Van 12-16 weken, zal hij waarschijnlijk elke 2 uur een zindelijke trip nodig hebben en van 4-6 maanden, elke 3 uur.

Vergeet niet, hoe lang het ook geleden is dat hij voor het laatst op het potje ging, je pup moet uitgelaten worden wanneer hij uit zijn krat komt, wakker wordt van een dutje, een inspannende speelsessie beëindigt of voedsel of water opneemt. Neem hem ook mee als hij signalen geeft dat hij op het potje moet (snuiven, rondjes draaien, in een hoek gaan, enz.), zelfs als hij onlangs buiten op het potje is geweest.

Maak een trainingsschema voor jouw pup

Het is van vitaal belang voor het succes van de huisopleiding. Puppies hebben kleine blazen, en water loopt dwars door ze heen. Hetzelfde geldt voor vaste materie. Je moet ervoor zorgen dat je je puppy voldoende gelegenheid geeft om het juiste te doen.

Een goede gids is dat honden hun blazen kunnen controleren voor het aantal uren dat overeenkomt met hun leeftijd in maanden tot ongeveer negen maanden tot een jaar. (Vergeet niet, hoewel, dat 10 tot 12 uur is een lange tijd voor iedereen om het vast te houden!) Een 6 maanden oude pup kan redelijkerwijs worden verwacht om het te houden voor ongeveer 6 uur. Vergeet nooit dat alle pups zijn individuen en de timing zal verschillen voor elk.

Houd de dagelijkse gebeurtenissen en de gewoonten van uw puppy in de gaten bij het opstellen van een schema. Met zeer jonge pups, moet je verwachten om de pup uit te nemen:

 

  • Eerst in de ochtend

  • In de avond

  • Na het spelen binnenshuis

  • Na het doorbrengen van tijd in een krat

  • Bij het ontwaken uit een dutje

  • Na het kauwen van een speeltje of bot

  • Na het eten

  • Na het drinken

 

Dit kan je hardlopen voor de piddle pad, achtertuin, of straat een dozijn keer of meer in een periode van 24 uur. Als je werkt, Maak een soort van regeling (het brengen van jouw pup naar het kantoor of het huren van een hondenuitlater) om dat schema te houden. Hoe sneller je het idee overbrengt dat er een goedgekeurde plek is om te plassen en dat sommige plaatsen verboden terrein zijn, hoe sneller je in staat zult zijn om dit rommelige hoofdstuk achter je te laten.

Observatie en toezicht

Je moet je pup goed in de gaten houden voor individuele signalen en ritmes. Sommige pups kunnen het langer vasthouden dan anderen. Sommige zullen moeten gaan elke keer dat ze spelen of opgewonden raken. Sommigen stoppen in het midden van een speelsessie, plassen en spelen verder. Net als bij menselijke baby ‘ s, honden zindelijkheid gewoontes zijn zeer eigenaardig. Meer tips over het zindelijk maken van je pup? Bezoek dan de website van Happy Animal