Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Jouw complete gids voor hondentuigen

Het hondentuigje is samen met het lood een onmisbaar accessoire voor het lopen van jouw viervoeter. Er zijn verschillende soorten harnassen, elk geschikt voor specifieke behoeften.

Het kiezen van het juiste tuig voor uw hond is van fundamenteel belang. Afhankelijk van de behoeften van de hond, grootte en karakter, zijn er verschillende soorten harnassen.

Soorten harnassen

Afhankelijk van de grootte en persoonlijkheid van jouw hond, zijn er verschillende soorten harnassen.

H – vormige harnassen

Het ideale tuigje voor kleine honden is het H-vormige hondentuigje. Deze tuigen zijn vernoemd naar hun vorm vergelijkbaar met de letter H. deze tuigen zijn ideaal voor alle maten honden omdat ze zacht en licht zijn. Bovendien verdeelt de bevestiging in het midden van de romp de trekkracht gelijkmatig over het hele lichaam van de hond. Dit type harnas garandeert maximale bewegingsvrijheid, vooral voor de voorste ledematen. Ze zijn knus en comfortabel op hetzelfde moment, vooral voor pups die de neiging om zichzelf pijn te doen door te trekken.

Tuigen voor sportieve honden en huisdier ouders

Als jij met jouw hond van sportieve activiteiten houdt, is een tuigje geschikt voor trekking een must. De volgende kenmerken zijn een must: opvulling op de borst, verstelbare harnassen en reflecterende strips voor zichtbaarheid in het donker.

 

Zweedse harnassen

Sportieve hondentuigen omvatten ook Zweedse en Noorse tuigen. Ze bestaan uit twee banden, een band rond de buik en een tweede rond de borst; dit type harnassen is zo ontworpen dat de kracht wordt uitgeoefend op de borst, om verwondingen als gevolg van tractie op de wervelkolom, nek en schouders te voorkomen. Ze zijn bijzonder geschikt voor middelgrote tot grote honden. 

 

Wat te overwegen voor het kopen van een harnas

 

Harnassen zijn er in verschillende stijlen en zijn ontworpen voor verschillende toepassingen. Voordat je een hondentuig koopt, overweeg dan het volgende:

 

Veiligheid en duurzaamheid. Kan het Uitgebreid worden gebruikt? Kun je de pasvorm aanpassen? Het is belangrijk dat het door u gekozen tuigje op meerdere plaatsen kan worden aangepast, omdat alle honden anders zijn gebouwd. Op zijn minst moet u in staat zijn om het harnas rond de nek en borst te verstellen. 

Comfort. Is het ontworpen om jouw hond comfortabel te laten voelen tijdens het gebruik? Vermijdt het druk op hun keel en nek?

Kosten. Is het betaalbaar? Een harnas is een investering, dus ga niet voor de gemakkelijke koopje. Maar je moet in staat zijn om een goede optie tegen een redelijke prijs te vinden.

Stijl. Jouw hond kan het niet schelen hoe ze eruit zien, en nut moet jouw primaire doel bij het selecteren van een harnas. Maar dat betekent niet dat je niet kunt zoeken naar iets aangenaam voor het oog!

Wat voor soort hond je ook hebt, er is een harnas om ze bij te passen! Op zoek naar een geschikte harnas voor je trouwe vriend? Bezoek dan snel Happy-Animal website