Vlaanderen in bedrijf
Image default
Banen en opleidingen

Social Media Job Hunting: Storming Facebook

HR software

Hoe te handelen bij het zoeken naar een baan op sociale netwerken, wat zijn de regels en wetten op Facebook en waarom het belangrijk is om uw account te behouden

Sociale netwerken zijn een integraal onderdeel geworden van de dagelijkse communicatie … Daarin communiceren we niet alleen, maar zijn we ook actief in de richting van zaken (PR, aan- en verkoop, marketing). De HR-richting werd niet gespaard door een explosie van activiteit. Social media is altijd een van de tools geweest om werknemers te vinden (LinkedIn, Facebook), maar nu wint het aan populariteit en het zoeken naar werk via het netwerk met de hulp van gespecialiseerde groepen en verenigingen. Een van de meest populaire bronnen, volgens onderzoek van Brand Analitics, in 2016 is Facebook. Dit sociale netwerk is leidend in termen van het aantal actieve auteurs (grote dekking en het aantal verschillende groepen (open en gesloten) wemelt van de posts over het zoeken naar medewerkers. Het belangrijkste segment zijn mensen wiens werk verbonden is met internet (programmeurs, copywriters, internetmarketeers), hier kun je omvatten ontwerpers, verkoopmanagers, accounts en degenen die op zoek zijn naar werk op afstand. In sociale netwerken kunt u banen vinden die niet op gespecialiseerde sites worden gepubliceerd. Deze bronnen publiceren voornamelijk grote bedrijven met een grote selectie, maar ook kleine organisaties kopen De eigenaardigheid van publiceren in sociale netwerken is een meer gerichte en aanbevolen zoekopdracht. In realtime kunt u onmiddellijk communiceren, de nodige informatie vinden, het profiel van een persoon bestuderen, gemeenschappelijke vrienden zien en om aanbevelingen vragen. Deze levendigheid en mobiliteit verzetten zich tegen een droog cv en een telefoontje van de site. Je ziet hoe iemand leeft, hoe hij zich gedraagt en je kunt al vooraf begrijpen wie er voor je staat.

Als je besluit om op deze manier een baan te zoeken, dan raad ik je aan om je aan enkele regels te houden:

Let op je profiel

Wacht, ren niet om je foto’s in een badpak te verwijderen en foto’s uit je paspoort te uploaden. Probeer niet te doen alsof u dat niet bent. Allereerst moet u gegevens over uzelf invullen: werkplekken, contacten, opleiding, zodat de werkgever al een indruk heeft van uw beroepservaring.

Schrijf een “bericht van goedheid” over uw zoekopdracht

In uw feed moet u een korte post schrijven waarin u aangeeft dat u op zoek bent naar een baan. Reflecteer daarin wat voor soort baan je wilt vinden, je grootste sterke punten, iets persoonlijks en humoristischs over jezelf, contacten voor communicatie, een verzoek om een ​​herplaatsing en voeg een link toe aan je cv. Het is niet nodig om verhandelingen te schrijven. Ik raad aan om een ​​opvallende foto toe te voegen.

Begin met zoeken!

Hier zijn enkele opties om uw droombaan te vinden:

Facebook-groepen

Er zijn groepen specifiek voor het zoeken naar werk (zoals Jobs van Digital HR, HR: vacatures en cv’s, VACATURES, Happy New Job, Er is een baan! Ik heb een baan nodig! En Jobs van vrienden en gespecialiseerde (professionele) gemeenschappen. Deze omvatten SMM, Copywriting, IT Recruitment, Digital / IT / Marketing, Community of design managers, PHP, Remote work, SEO: promotie en optimalisatie, waar specialisten uit het gebied waarin u geïnteresseerd bent communiceren, waar u uw post over het zoeken naar werk kunt publiceren en kennis kunt maken met de aanbiedingen, stuur een applicatie om u aan de groep toe te voegen.

Officiële pagina’s van bedrijven

Als je duidelijk weet in welk vakgebied je wilt werken (IT, financiën, onroerend goed, etc.), ga dan gerust naar de pagina’s van deze bedrijven (Retail Rocket, Ingate, Notamedia) en volg hun publicaties. Dit is goed van toepassing op online bureaus (hun aantal is niet erg groot en ze houden niet allemaal de recruiter in dienst), daarom zweven vacatures vaak in hun feed en kunt u direct contactpersonen per post of in privéberichten schrijven (de kans dat uw reactie zal veel hoger zien dan op gespecialiseerde sites)

Recruiter

Het vinden van een rekruteringsmanager op sociale media is niet moeilijk. Je herkent hem op de duizend aan zijn rampenposten bij het vinden van de juiste mensen. Zoek een recruiter die in het wervingsbureau of freelancer werkt, hij heeft zeker vacatures bij verschillende bedrijven of hij kan je doorverwijzen naar de juiste persoon. U kunt zoeken in de groepen Vereniging van Recruiters, Alles over werving en niet alleen HR-advies.

Wees proactief maar voorzichtig

Zorg voor een communicatiecultuur en spam niet iedereen met uw vacatures voor vacatures.

Sluit u alleen aan bij gemeenschappen die verband houden met uw branche en werkzoekgroepen met het grootste aantal deelnemers.

Reageer op interessante artikelen, plaats nuttige informatie, verklaar jezelf zodat mensen je profiel zouden bezoeken.

Schrijf korte aantekeningen over hoe uw zoekopdrachten vorderen, wat u bent tegengekomen, misschien worden er ook aanvullende groepen, bedrijven en recruiters aanbevolen, of zij zullen uw invoer opnieuw posten.

Deze eenvoudige regels helpen je bij het vinden van een baan en zullen zeker je kring van contacten en kennissen met interessante mensen uitbreiden. Bedenk, hij die vondsten zoekt. We bestormen het sociale netwerk!

talent management

https://www.globalrecruitment.info/