Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Aandacht trekken op een vakbeurs

Bedrijven willen op een vakbeurs veel bezoekers ontmoeten, en daarom is het noodzakelijk om aandacht te trekken. Dat kan op allerlei manieren. Door buiten het beursgebouw flyers uit te delen, door de bezoekers bij de entree een kopje koffie met reclame te verstrekken, en door presentaties te verzorgen op een centraal podium. Maar ook het uiterlijk en de plaats van de beursstand speelt een rol. De meeste beursbezoekers lopen via de centrale paden, dus het is van belang om daar een stand te bemachtigen. Een nadeel van zo’n plekje is, dat de prijs per vierkante meter dan behoorlijk hoog is.

Opvallende vormgeving

Bij het uiterlijk van de beurs stand zijn er enkele dingen die aandacht verdienen. Ten eerste is dat de positie van de stand. Als je in een gangpad staat tussen twee andere stands in, hoeft de stand maar één opening te hebben. Wie op een hoekpunt staat moet een stand hebben waar je aan twee kanten naar binnen kunt lopen. Er zijn ook plaatsen op de beurs waar de stand aan alle zijden toegankelijk is. Dat betreft grote plaatsen, en dan moet je dus ook kiezen voor een open stand met een opvallende vormgeving. Die vormgeving kan op allerlei manieren worden beïnvloed.

Online een beursstand huren

Standbouwer Isyfair.nl levert in een groot aantal Europese landen stands voor beurzen, volledig op maat. Het gaat om gehuurde stands. Door middel van een online selectietool kan precies het soort stand worden gereserveerd dat past bij een bedrijf. Er is keus uit meer dan 400 ontwerpen, van heel klein tot heel groot en van heel eenvoudig tot zeer opvallend. De stand wordt op de afgesproken datum geplaatst in de evenementenhal waar de vakbeurs wordt gehouden. Je krijgt een complete stand, inclusief inrichting, verlichting, stroom en zelfs water.