Vlaanderen in bedrijf
Image default
Gezondheid

Linus Pauling

Linus Pauling, overleden op 93 jarige leeftijd in 1994, was een groot Amerikaans scheikundige. Al op vroege leeftijd was Linus Pauling gefascineerd door de scheikunde. Daarom begon hij op twaalfjarige leeftijd met chemische experimenten in het huis van zijn moeder. Nadat hij in 1925 cum laude afstudeerde aan de California Institute of Technology werd hij aan ditzelfde instituut in 1931 hoogleraar. Als briljant scheikundige voerde Linus Pauling diverse onderzoeken uit waaronder naar aminozuren, eiwitten en het DNA. Hij won in 1954 de Nobelprijs voor de Scheikunde wegens zijn onderzoek naar de aard van de chemische binding en de toepassing daarvan op het ophelderen van de structuur van complexe verbindingen.

Linus Pauling was echter niet enkel betrokken bij de scheikunde maar was ook zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Na de Tweede Wereldoorlog gingen de vijf wereldgrootmachten massaal atoomtesten uitvoeren onder water en in de atmosfeer. In de ogen van Linus Pauling was dit zeer gevaarlijk en hij verzette zich dan ook sterk tegen deze testen waarvoor hij in 1962 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

In zijn latere leven hield Linus Pauling zich echter vooral intensief bezig met de werking van Vitamine. In 1968 resulteerde dit werk in de introductie van de orthomoleculaire geneeskunde. Deze probeert ziekten te genezen door ervoor te zorgen dat de verhoudingen van alle in een gezond lichaam voorkomende stoffen bij de zieke ook voorkomen. Dit komt er in het kort op neer dat er grote doses vitamines aan de patiënt worden toegediend.

Vandaag de dag is het voor een gezond en vitaal lichaam nog steeds zeer van belang dat er voldoende vitamines binnenkomen. Omdat het voor de meeste mensen niet lukt om dit dagelijks via voeding en drinken binnen te krijgen zijn er ook natuurlijke supplementen die deze tekorten kunnen aanvullen. Op de website topvitamins.nl zijn dit soort supplementen te koop.

Voor meer info : bezoek de site