Het nut van deursluiters begrijpen

Deursluiters

Vaak merken mensen deursluiters niet op tot er een probleem mee is zoals lekkende vloeistof, dichtslaande deuren of als het gewoon niet meer werkt.

Deursluiters zijn niet zo populair als sloten zegt een gerenommeerd slotenmaker Locksecure.nl gevestigd in Rotterdam. Het is één van de meest voorkomende materialen bij schadegevallen van producten in gebouwen. Deursluiters zijn dynamisch. Ze bewegen objecten (deuren) van 30 tot 100kg op het pad van mensen. Als ze slecht geïnstalleerd, geselecteerd, gemaakt of onderhouden zijn, dan kan de impact van de deuren er zelfs voor zorgen dat er iemand gewond geraakt. Verschillen in temperatuur, wind, windstoten, druk en gebruik vergroten het gevaar. Een deur die ongecontroleerd open en dicht gaat kan vooral heel jonge en oude mensen kwetsen. Zij dienen ook de meeste aanklachten in. Maar als deursluiters goed gemaakt, geïnstalleerd, aangepast en onderhouden zijn, dan zijn het heel veilige apparaten die mensen beschermen en kwetsuren voorkomen.

Een deursluiter is gemaakt om de deur te sluiten, en niet om problemen met deuren te compenseren zoals oude en verbogen scharnieren, uitstekende sloten of andere problemen met uitgangen. Tijdens het onderhoud worden deursluiters vaak aangepast om de problemen te compenseren door de sluitsnelheid aan te passen waardoor de deur dicht slaat. Het zorgt ervoor dat deur sluit, maar het lost het probleem niet op. Uiteindelijk zal het zelfvernietigend zijn. 

Door een deursluiter te gebruiken als deurstop, kan de deursluiter of de deur beschadigd worden. Een vloerstop, muurstop of stop aan de bovenkant zouden op elke deur gebruikt moeten worden. Gebruik nooit een borstel, … want dit kan ervoor zorgen dat de scharnieren beschadigd worden. Deursluiters zijn er in alle formaten, afhankelijk van de afmetingen van de deur, locatie, binnenkant of buitenkant, gebruik (aantal mensen die de deur gebruiken), of zelfs luchtdruk in het gebouw. Er zijn ook speciale stoppers die aan de ADA-vereisten voldoen. Denk eraan, deursluiters zijn vereist om deuren te sluiten en vergrendelen bij brand; deuren worden gesloten voor veiligheid, energieverlies, geluidsoverlast en privacy. Zoals u kan zien, een deursluiter maakt deel uit van een deur en wanneer er zich een probleem voordoet dan moet het probleem onderzocht en verholpen worden. Het probleem verbergen is niet voldoende.

 Voor professioneel advies op maat, ga eens langs bij Locksecure in Rotterdam. Voor meer informatie bezoek hun website: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam/

 

Voor meer info : bezoek de site

Boomhutten gezocht

Ik heb 2 jonge kinderen, eentje van zeven en eentje van negen jaar, die beiden graag in de tuin spelen. Ik zie ze de meest acrobatische toeren uithalen en het liefst van al klimmen ze in de bomen, want dat vinden ze stoer en leuk. Toen kwam het idee in mijn op om een boomhut voor de jongens te maken. Dat bleek echter niet zo eenvoudig te zijn als het leek, en al snel besefte ik dat ik niet in staat zou zijn om zelf een leuke en veilige boomhut te maken. Ik ging daarom op zoek op het internet en kwam terecht op www.Artilignum.be. Artilignum bleek een bedrijf te zijn dat gespecialiseerd is in het maken van boomhutten en houten speeltoestellen. Ik werd nieuwsgierig, bekeek de site van naderbij en besloot om contact op te nemen. Een medewerker vertelde mij dat Artilignum elk soort boomhut kan bouwen, van eenvoudig verhoogd terras met speelhuisje tot de hipste boomhut met heel wat speeltoestellen.

Alle boomhutten worden gebouwd uit stevig en kwalitatief hout dat tevens behandeld wordt tegen weersomstandigheden, zodat de boomhut jarenlang mooi blijft. Een extra troef is dat de boomhut na verloop van tijd verder uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld extra speeltoestellen, en dat is uiteraard handig voor als de kinderen wat ouder worden en op zoek gaan naar een nieuwe speelervaring. Ook de prijs van zo’n leuke boomhut bleek aardig mee te vallen en aangezien het design aangepast zou kunnen worden aan de inrichting van onze tuin, zag ik enkel voordelen. Intussen is onze Artilignum boomhut geplaatst en geleverd en onze kinderen zijn er dolgelukkig mee!

Mijn 2 zonen houden ervan om buiten in de tuin te spelen, en liefst spelen ze avontuurlijke spelletjes waarbij de in de bomen klauteren en klimmen. Ik bedacht dat ik vroeger als kind ook graag in de tuin speelde en dat mijn vader op een gegeven moment een boomhut voor me bouwde tussen 2 grote, oude bomen. Die boomhut leverde mij, samen met mijn vriendjes, uren speelplezier op en het leek me wel wat om voor mijn kinderen ook zo’n boomhut in de tuin te installeren. Omdat ik zelf geen handige harry ben, ging ik op zoek naar gespecialiseerde firma’s voor het plaatsen van een boomhut.

Ik was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden die ze te bieden hadden op het gebied van boomhutten: van de eenvoudigste speelhuisjes tot inventieve boomhutten voorzien van glijbanen, klimrekken, bruggen en trappen, alles bleek mogelijk. Bovendien zag ik dat een boomhut van Artilignum steeds verder uit te breiden is, en dat is uiteraard een leuke extra voor als de kinderen straks wat ouder zijn en nood hebben aan meer uitdaging bij het spelen. In samenspraak met een medewerker besloten we een ontwerp te kiezen voor onze boomhut en die werd probleemloos in onze tuin geïnstalleerd, volledig in lijn met onze tuinarchitectuur. Als ik zie hoeveel uren onze kinderen al in hun boomhut hebben doorgebracht, ben ik er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Voor meer info : bezoek de site